Zitten in stijl: Kandinsky Wassily fauteuil

Zitten in stijl: Kandinsky Wassily fauteuil

In de wereld van meubelontwerp springt de Wassily fauteuil er wel uit. Misschien heb je de fauteuil al weleens voorbij zien komen. Een gebogen fietsstuur was de inspiratie voor deze Wassily stoel. De stoel is ontworpen door Marcel Breuer in 1925. Marcel Beuer ontwierp de stoel tijdens zijn studietijd en was de eerste meubelontwerper die experimenteerde met het gebruik van stalen buizen. Door het buigen en lassen van stalen buizen creëerde hij een lichtgewicht en toch stevig frame dat de basis vormt van deze iconische stoel.

Het verhaal gaat dat Marcel de stoel naar zijn vriend Wassily Kandinsky vernoemde, een bekende schilder en ook studiegenoot van Marcel. Hij ontwierp de stoel voor Wassily Kadinsky,  Of hij daadwerkelijk in de fauteuil heeft gezeten, blijft een mysterie.

In de jaren 1920 was de combinatie van roestvrij staal en leer een populaire combinatie. De rug, zit en arm riemen zijn van dik zadelleer en passen perfect bij een goede zithouding. Hij wilde het traditionele ontwerp van de stoel doorbreken en paste een nieuw ontwerp toe. Kom gerust even testen of jij ook het zitcomfort zo kan waarderen in het filiaal te Zwolle waar deze replica te koop staat.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *